úterý 7. ledna 2014

Steve Kaufmann: 7 tajemství úspěšného učení se jazyků

Říká se "jak na nový rok, tak po celý rok". Jsem ráda, že nový rok 2014 jsem začala setkáním s hyperpolyglotem Stevem Kaufmannem z Kanady, který se rozhodl navštívit Českou republiku a měl zájem se setkat s lidmi, kteří se učí cizí jazyky. Sám je majitelem webové stránky LingQ.com, která využívá nejnovější metody při učení se cizího jazyka, mluví 12ti cizími jazyky (včetně češtiny).

Setkání v Brně: Steve, Carmen, Eva, Zdeněk (člen LingQ.com), Eric - za fotoaparátem

Na setkání byla i jeho žena a syn Eric (profesor na univerzitě v Londýně), takže se mluvilo anglicky. Steve však měl možnost se s námi bavit i česky (po roce a půl studia češtiny dělá minimální gramatické chyby, má skvělou slovní zásobu a i když nemluví tak často, tak jsem byla překvapena jeho hezkou výslovností). Musím říct, že po setkání se Steve jsem odcházela nabitá touhou naučit se co nejvíce jazyků a podělit se o nové poznatky s ostatními. Když se s ním osobně setkáte, začnete mít dojem, že naučit se cizí jazyk je hračka.

Steve klade důraz na tyto 3 tipy (ze 7, které uvádí na internetu)
  • Pozitivní postoj k učení se jazyků (Attitude)
  • Ochota věnovat studiu svůj volný čas (Spend the time with the language)
  • Dělání toho, co nás baví (Do what you like to do)

Sám Steve vysvětluje jednotlivá tajemství ve videích na Youtube, které doporučuji shlédnout (anglicky)



Další tipy najdete v mém ebooku "Jak se naučit cizí jazyk za 22 hodin" (vychází v polovině ledna 2014, o zaslání zdarma si prosím napište do komentáře).

Pokud nevíte, jak se přesně učit cizí jazyk, doporučuji přečíst si článek metodě, kterou praktikuje většina moderních polyglotů.

Jak přesně postupovat při učení se cizímu jazyku









Žádné komentáře:

Okomentovat